17 Oktober 2023

19.15u -
22.15u

BOEKPRESENTATIE: De mythes van de toekomst

CC Scharpoord , Maxim Willemspad, 8300 Knokke-Heist

Ik doe mee!

De pandemie maakte duidelijk hoe kwetsbaar onze samenleving is. De pijnpunten die toen bloot kwamen te liggen op het vlak van gezondheidszorg, onderwijs en ongelijkheid, waren slechts symptomen van enkele structurele fouten in ons systeem. Om ons tegen toekomstige crisissen te wapenen moeten we dus over de toekomst op lange termijn nadenken.

Maar hoe doe je dat?  De toekomst is nog niet hier, dus kunnen we ze niet observeren of empirisch bestuderen. We baseren ons noodgedwongen op toekomstbeelden in ons hoofd. Maar hoe komen die toekomstbeelden tot stand? Op welke mythes en welke aannames zijn ze gebaseerd? En hoe kunnen we ons ervan losmaken om een alternatieve toekomst te bedenken?

Yannick Dujardin, toekomstonderzoeker en docent aan de Erasmushogeschool Brussel, ontrafelt deze mythes en reikt technieken aan om op gegronde en structurele wijze alternatieve toekomstbeelden te vormen.

De boekpresentatie gaat door in CC Scharpoord in zalen B.0.1 en B.0.2 en is gratis

Kom je ook?
Door je in te schrijven ga je akkoord dat Groen je gegevens verwerkt en bijhoudt volgens haar privacybeleid. Als je aanvinkt dat je e-mails wilt ontvangen, houden we je op de hoogte volgens je interesses. Je kan je gegevens opvragen, laten verbeteren of laten verwijderen.