14 Februari 2021

06.00u -
09.00u

Helpende handen gevraagd bij kikkers- en paddenoversteek

Ik doe mee!

Elk jaar zet een kleine groep vrijwilligers kikkers en padden over een autoweg diep in het Zoute.

De diertjes komen daar uit het bos en moeten de baan over naar een poel om te paren.

Soms zijn er weinig en soms een halve emmer vol.

Alles wat je nodig hebt zijn handschoenen en een emmer. Een zaklamp kan ook nuttig zijn om de bermen af te speuren want deze amfibieën hebben nu eenmaal een goede camouflage.

Ze verplaatsen zich in de vroege ochtend als het nog donker is en worden daarbij vaak onder de wielen geplet. Omdat ze een belangrijke plaats innemen in de voedselketen van grote vogels is dat geen goede zaak.

Vandaar de helpende hand die wij ze toesteken. We starten op Valentijnsdag dit jaar. Dus nu ook voor deze springers de symbolische dag van de liefde.

Er worden nog vrijwilligers gevraagd en het is leuk om te doen: je weet dat je bijdraagt tot iets van belang voor de natuur. Sommige mensen hebben de kinderen mee zodat er wat educatie kan bijkomen al doende.

Wel een werkje voor mensen die vroeg op kunnen staan!

Stel je kandidaat bij de plaatselijke afdeling van Natuurpunt of via mail [email protected]

Kom je ook?
Door je in te schrijven ga je akkoord dat Groen je gegevens verwerkt en bijhoudt volgens haar privacybeleid. Als je aanvinkt dat je e-mails wilt ontvangen, houden we je op de hoogte volgens je interesses. Je kan je gegevens opvragen, laten verbeteren of laten verwijderen.