Oud-Heistenaar Dany Neudt verkozen tot nationaal ondervoorzitter Groen

23 Oktober 2019

Oud-Heistenaar Dany Neudt verkozen tot nationaal ondervoorzitter Groen

Zaterdag 19 oktober vond in Brussel  het Toekomstcongres van Groen plaats. Op dit congres, druk bijgewoond door meer dan 1000 leden, werden ook de verkiezingen voor een voorzittersduo gehouden.

Bij Groen dienen telkens een voorzitter en ondervoorzitter samen een kandidatuur in.  Beiden moeten van verschillende genderidentiteit zijn.  

Meyrem Almaci werd als voorzitter herkozen voor een 2de termijn van 5 jaar. Zij vormt een ploeg met Dany Neudt, de nieuwe ondervoorzitter,  wiens wortels in Heist liggen.  

Bij het grote publiek zijn de partijvoorzitters van alle partijen het meest bekend van de verhitte voorzittersdebatten aan de vooravond van de verkiezingen.

Er is meer. Intern dragen beide verkozenen de eindverantwoordelijkheid voor het reilen en zeilen van de partij. Ze volgen de werking van de ministers, staatsecretarissen en parlementsleden op, luisteren naar en overleggen met de lokale afdelingen. Vooral dit laatste is een erg sterk punt bij Groen, bevestigt gemeenteraadslid voor fractie Groen in Knokke-Heist Luc Lierman.