Winnaars van actie “Groene Pluim” in Knokke-Heist zijn bekend!

04 Augustus 2021

Winnaars van actie “Groene Pluim” in Knokke-Heist zijn bekend!

In juli reikte Groen Knokke-Heist, voor de 9de keer al, de Groene Pluim uit. Tot half juni kregen alle inwoners van Knokke-Heist de kans om lokale mensen of organisaties te nomineren voor deze actie. 

Doel van de “actie Groene Pluim” is, om mensen of organisaties uit onze gemeente, figuurlijk een pluim te geven, voor hun inzet voor een duurzaam, een ecologisch, een sociaal of een groen doel.

Wie iemand nomineerde, werd ook gevraagd waarom hij/zij die voordroeg. 

 

Werden dit jaar  genomineerd : 

 

1.Alle medewerkers en vrijwilligers van het vaccinatiecentrum Molenhoek en van het gemeentelijk telefooncentrum in het Sociaal Huis”.  

De coronapandemie heeft ons samenleven op een zelden geziene manier onder druk 

gezet. De enige manier om echt het aantal mogelijke besmettingen te doen dalen en mensenlevens te sparen, was/is een massale vaccinatie. 

Dit organiseren hiervan binnen onze gemeente is het werk van veel anonieme medewerkers bij de gemeentelijke diensten, zowel in het telefooncentrum in het Sociaal Huis als in het vaccinatiecentrum zelf in Molenhoek.   

Mevrouw Christa Bultynck nam voor de respectievelijke diensten de bloemen in ontvangst.

De reacties van inwoners vermelden o.m. “Die mensen werken efficiënt en vriendelijk! Op die manier verhogen zij bij inwoners - onder meer via mond aan mondreclame - het positieve gevoel, dat vaccinatie als groepsgebeuren van het grootste belang is in de strijd tegen corona.”  De steun van de vele vrijwilligers was/is hierbij ook van ontzettend belang. Zij verdienen terecht onze dank!” 

 

2. “Het ziekenhuispersoneel van de Corona afdeling van AZ Zeno”.  

De microbiologen Drs André en Charlotte Trouvé en diensthoofd Carine Verynckt mochten in hun naam de bloemen in ontvangst nemen. 

De reacties van Knokke-Heistenaars liegen er niet om : “In het oog van de maandenlange coronastorm,  vochten de medewerkers van hoog tot laag, voor mensenlevens.”…   Maandenlang bleven de teams in de afdelingen het beste van zichzelf geven.” …” De alom aanwezige stress werd  gecounterd door teamwork”. .. “Keuken- en poetspersoneel, zo wel als medisch geschoolden en administratie vocht met verbetenheid voor hun patiënten.”… “Dat helden bestaan, is bewezen.” 

 

3. Het elektrische auto-deelproject van Garage Demeyere.

In samenwerking met Coopstroom en Partago biedt de garage een elektrische deelwagen aan in onze gemeente. “Deelwagen” betekent letterlijk, dat je met meerdere personen één auto deelt. Wat autorijden veel goedkoper doet uitvallen en beter is voor natuur en milieu.  Want de klimaatverandering kent  geen genade, dat leert ons het noodweer in de Ardennen en de regen bij ons.

“Door te kiezen voor een elektrische wagen, werkt deze garage ook mee aan een CO2 neutrale toekomst.”… “Knap pionierswerk,  dat een garage bereid is hier een voortrekkersrol in te spelen! ”

 

4. De laureaat van de actie Groene Pluim werd dit jaar de heer Dirk Allary, 82 jaar,  uit deelgemeente Knokke.  

Dirk mocht,  naast de bloemen, ook het kunstwerk van Alana Dujardin in ontvangst nemen.

Inwoners prezen in hun brieven  “de geleverde inspanningen van de genomineerde o.m.  als vrijwilliger in Lindenhove. “Daar staat Dirk elke namiddag ten dienste van de bewoners en hun bezoekers”. Bovendien bezoekt hij ook eenzame mensen thuis en brengt hij  bij velen boodschappen  aan huis. Dirk staat- nu al ruim 15 jaar -  altijd paraat en is steeds beschikbaar.”  

Groen Knokke-Heist wenst  alle genomineerden en de laureaat PROFICIAT!

(Op de foto zie je Dirk Allary, de laureaat en Veerle Van Eeckhaute, bestuurslid Groen Knokke-Heist)