Laureaat Groene Pluim 2013 is gekend!

03 Juni 2013

Laureaat Groene Pluim 2013 is gekend!

Tussen eind maart en half mei mochten alle inwoners van onze gemeente stemmen, wie dit jaar de laureaat voor de actie Groene Pluim zou worden.

Op de plechtige prijsuitreiking van 2 juni  werd deze beslissing door juryvoorzitter Luc Lierman bekendgemaakt. Laureaat werd het MOS-project van de basisschool De Zeeparel te Heist. Zij  behaalden in het verleden  hun   1ste MOS-label (MOS staat voor "Milieu op School") . Het schoolteam en de leerlingen  gaan  momenteel  ten volle voor een tweede label. Verkeersveiligheid bevorderen via een stap- en fiets-o-strade naar en van school is hierbij hun terechte blikvanger! Naast de laureaat waren er dit jaar ? hierbij vermeld in willekeurige volgorde ? nog 10 genomineerden :Oxfam Wereldwinkel, voor het ontwikkelen van de "eerlijke handel" gedachte.

  1. Kringwinkel 't Rad, voor hun sociale werkplaats, recyclage en 2dehandsverkoop.
  2. Strijk- &Verstel winkel, georganiseerd vanuit het Sociaal Huis in  Heist, voor het creëren van tewerkstelling en het verlenen van professionele dienstverlening aan de bevolking. 
  3. Jeugdatelier Oranje, voor het aanbieden van een zinvolle vrijetijdsbesteding aan kinderen & jongvolwassenen met en zonder beperking.
  4. De zwerfvuilactie, georganiseerd door Surfers Paradise, voor het optrommelen van vrijwilligers om deel te nemen aan een strandopruimactie in maart.
  5. Jeugdclub 't Verzet, een succesverhaal,  voor zijn sociale rol als locatie, waar iedereen die zich jong voelt welkom is.
  6. SBSO de Varens,  voor de Autiwerking, een  polyvalente opleiding voor  jongeren met autisme, waarbij men oog heeft voor ecologie en duurzaamheid, door o.m. recyclage, dit  i.s.m. de Kringwinkel.
  7. Bio-zuivelhandel  "De Zonnegaard", voor de verwerking, zonder enige kunstmatige toevoeging, van biologische producten tot kaas, yoghurt en desserts.
  8. Bio-landbouw "De Jaargetijden" omwille van het vers, verzorgd en ruim assortiment van 100% biologisch geteelde groenten en fruit.
  9. Mevr. Myriam Paps, voor haar sociaal engagement t.a.v langdurig zieken en haar parochiaal engagement in Duinbergen. 

De "Groene Pluim" werd dit jaar beloond met  een kunstwerk, ontworpen door Mevr. Ingrid Willems, lesgeefster in het Vrij Atelier in onze gemeente.  Aan elk van de genomineerden werd een erkentelijkheiddiploma overhandigd.

Als bijlage op dit bericht vind u alvast het persbericht terug, de toespraak van onze voorzitter Luc Lierman en een foto die gebruikt kan worden in al uw communicatie.