Geslaagde Valentreinsactie in Knokke-Heist

22 Februari 2020

Geslaagde Valentreinsactie in Knokke-Heist

Vrijdag 14 februari – “Valentijns”dag – nam Groen Knokke-Heist bij de stations van Heist en Knokke,  tussen 06.30 en 12.00,   opnieuw deel aan de Vlaamse flyeractie “Valentrein”. Met dank aan de  vrijwilligers Marijke, Catherine en Fara-Fé.

Een goed uitgebouwd openbaar vervoer is immers ook één van de stappen in de strijd tegen de klimaatopwarming. 

Met de slogan “Je trein wacht niet op de liefde” vroeg Groen dit jaar bijzondere aandacht voor de laatste dagelijkse verbindingen bij het openbaar vervoer.  Groen pleit voor meer avondtreinen, avondtrams en avondbussen en ook voor betere aansluitingen.  

“Niets gezelliger dan een avondje uit met Valentijn.  Maar net als het romantisch begint te worden, moet je haastig de rekening vragen.  Je laatste trein, tram of bus wacht niet op de liefde”!  

Heb jij ook al een avond abrupt moeten afbreken voor de laatste verbinding naar huis?  In heel wat centrumsteden vertrekt de laatste trein al om 22 uur.  Dat staat niet alleen een avond gezelligheid in de weg, het beperkt veel inwoners uit kleinere steden ook bij een avond cultuur of optredens in grotere steden.  Daarom dan maar noodgedwongen opnieuw kiezen voor “koning auto”?  Een alternatief is zeker haalbaar! Wie het initiatief extra wil steunen, kan de petitie op www.groen.be/laatvervoer ondertekenen.

Luc Lierman, voorzitter Groen Knokke-Heist, gemeenteraadslid