Voorstel Lippens rond gemeentehuis Heist is platte verkiezingsstunt

07 Mei 2012

Voorstel Lippens rond gemeentehuis Heist is platte verkiezingsstunt

Op vijf maanden voor de verkiezingen realiseert burgemeester Lippens zich plots, dat Knokke- Heist uit vier deelgemeenten bestaat: twee grote en twee kleine, waarbij hij de grootste steevast als "exclusief" etiketteert.

Vandaag probeert hij op een erg doorzichtige poging de inwoners van Heist te "paaien". Dat hij hierbij opnieuw zijn "exclusief"-recept hanteert, "Parijse toparchitecten ontwerpen een ultramodern gebouw", maakt geen indruk meer.Opnieuw bewijst de burgemeester, dat hij geen voeling heeft met wat veel inwoners in onze gemeente echt willen: betaalbaar wonen, voor elke generatie. Dit  is een topprioriteit.  Daar moet in geïnvesteerd worden. Net daarom heeft Groen Knokke-Heist dit als eerste punt in zijn verkiezingsprogramma naar voren geschoven! De inwoners verlangen een inclusieve gemeente, waar iedereen er zich gewaardeerd voelt.  Een gemeente, waar iedereen betaalbaar zijn /haar vaste stek kan vinden.

Megalomane plannen zoals een Casinotoren van 110 meter hoog, of nu opnieuw: een exclusief ultramodern gemeentehuis, dat is niet wat de  meerderheid van onze inwoners vragen. Wie wordt daar financieel beter van?  Milieuhinder, (n)ooit van gehoord? Inspraak via buurtcomités: gewoon negeren?? Bij elke megalomaan debacle uit de laatste drie decennia, telkens was het de gemeenschap van belastingbetalers die voor de verliezen opdraaide.

Met gemeentefinanciën die niet echt op rozen zitten, ook de komende jaren niet, heeft de lokale bevolking geen nood aan geldverslindende prestigeprojecten.

Luc Lierman, voorzitter Groen Knokke-Heist