Vuurwerkfestival 2017 en geocachen in Knokke-Heist : ideale kansen!

15 Augustus 2017

Vuurwerkfestival 2017 en geocachen in Knokke-Heist : ideale kansen!

Groen Knokke-Heist is tevreden, dat het gemeentebestuur dit jaar opnieuw de zomerse traditie van het Vuurwerkfestival  op de agenda geplaatst heeft. Donderdag 17 augustus ? 22.00 ? gaat de eerste vuurpijl, ter hoogte van de Meerlaan op de Zeedijk,  de lucht in.  

Over een periode van 8 dagen kunnen -  om de 2 dagen-  inwoners en vele bezoekers genieten van dit gereputeerde lichtspektakel op gesynchroniseerde muziek.  Eigenaars van honden en katten weten ondertussen al, dat zij die avond bij voorkeur hun huisdier binnen houden.  Lawaai laat makkelijk dieren opschrikken en in paniek slaan.  Beter voorkomen dus.  Het welzijn van je huisdier telt ook.  

Vuurwerkfestival, een ideale gelegenheid om er met de fiets  heen te komen,  als je in onze gemeente woont.  Het openbaar  vervoer  is ook  een alternatief : om 21.02 vertrek je met de trein in Brugge (stopplaatsen Heist en Duinbergen).  Om 21.23 ben je in station Knokke.  Terugkeren kan met de trein van 22.49.  Tussen het station van Knokke en de plaats van het vuurwerk bedraagt de afstand één kilometer. 

De auto die avond in de garage laten,  verhoogt de veiligheid van fietsers, vermindert  je eigen stress . Waar kun je immers de auto parkeren / hoe geraak je filevrij de gemeente weer uit?

Ook de Kusttram stopt bij Duinbergen. Wie in Heist op het Heldenplein om 21.28 op de tram stapt, wordt in Duinbergen om 21.32 al afgezet.  De tram richting De Panne  haalt je om 22.55 terug op.

In elk geval brengt het Vuurwerkfestival mensen samen, die graag genieten van schoonheid en zelf mee willen werken aan veiligheid.  Groen dankt alvast alle gemeentediensten en de politie, die de avond in goede banen zullen leiden!

Geocaching is een zoekspel, dat in het laatste jaar veel opgang maakt.  Het opzet is simpel : iemand verstopt op een plaats een kleine "schat", een "cache", en waterdicht doosje met de coördinaten in het logboekje.  Via Geochaching-app op je smartphone of via je GPS kun je de coördinaten terugvinden en naar die bepaalde plaats trekken. 

De Dienst Toerisme heeft dit voorjaar een Geotour opgesteld.  Prachtwerk, dat heel wat bezoekers bijkomend naar onze gemeente deed afzakken!

Ook met de KH Zwin Geotour (afstand 4 km) ontdekken bezoekers onbekende stukjes natuurparels, die onze gemeente rijk is.  Ideaal ook voor gezinnen met kleine kinderen.

Groen Knokke-Heist hoopt oprecht, dat onze gemeentelijke toeristische dienst dit mooie  initiatief verder zal mogen  promoten.  Wie de schoonheid en de gastvrijheid ontdekt van onze kustgemeente, zal er nog terugkomen.