Webinar Tinne Van der Straeten

13 December 2020

Webinar Tinne Van der Straeten

Op 9 December 2020 volgde ik een webinar met Tinne Van der Straeten mee. Tinne is de minister van Energie in de regering De Croo. Ze behoort tot de partij Groen.   

Verder is er ondertussen een stroomkabel tussen Duitsland en België in gebruik genomen. Duitsland zit al verder met hernieuwbare energie. Dankzij die stroomkabel hebben wij nu ook toegang tot die energie. Ook wil Tinne de Engelse en Belgische windparkzones op zee met elkaar verbinden. 

In Bastenaken wordt er ook een grote batterijpark gebouwd dat midden 2021 in gebruik wordt genomen. Als er veel elektriciteitsproductie is, kan het overschot de batterijen opladen. Bij dalmomenten in de productie, kan dit park dan de stroom leveren. Op termijn zijn dergelijke batterijparken een alternatief voor de gascentrales. 

Zal elektriciteit niet veel duurder worden?

Dat zal Tinne zeker niet laten gebeuren. 

Er is nu al een uitbreiding van het sociaal tarief goedgekeurd: Zo’n half miljoen extra gezinnen zullen vanaf februari 2021 het verlaagde energietarief kunnen genieten en dat gedurende 1 jaar. 

Tinne is in gesprek met lokale armoede organisaties om zeker te zijn dat de maatregelen die genomen worden de juiste doelgroep bereikt. Zo is er bijvoorbeeld Papillon dat zuinige huishoudtoestellen verhuurt aan mensen in armoede. Dergelijke initiatieven wil Tinne meer uitbouwen

Wil je Tinne graag volgen:

Facebook: Tinne Van der Straeten

Twitter: @TinneVdS

Instagram: @tinnevds

Mail: [email protected]

 

Veerle Van Eeckhaute

Bestuurslid Groen Knokke-Heist

referenties

https://www.tijd.be/ondernemen/milieu-energie/groot-batterijpark-op-komst-in-bastenaken/10267296.html

https://vlaanderen-circulair.be/nl/doeners-in-vlaanderen/detail/papillon