Warme oproep om ‘Horizon 8300 Breinstorm’ te gaan bezoeken

13 November 2019

Warme oproep om ‘Horizon 8300 Breinstorm’ te gaan bezoeken

Ik ben vandaag in de Scharpoord de ‘Horizon 8300 Breinstorm’ gaan bezoeken en ik was blij verrast om zowel Nic Balthazars speech over de klimaatnoodtoestand als zijn film ‘Plannen voor Plaats’ daar te zien spelen.

Beide films lonen de moeite waard om helemaal uit te kijken!.

In zijn speech over de klimaatnoodtoestand, legt Nic Balthazar in zeer begrijpelijke en bij momenten grappige woorden uit, in welke crisis de aardbol zich  momenteel bevindt. 

Niet alleen de aarde, ook welke gevaren de mensheid bedreigen…

Het is dezelfde speech, die Nic Balthazar op dinsdag 29 oktober in de Scharpoord heeft gegeven op de debatavond met o.m. Antoine Geerinckx en VRT-De 7de dag-journaliste Lisbeth Imbo.

Eerlijk gezegd : na het horen van deze speech heb ik het een paar dagen moeilijk gehad. …

Toch is het belangrijk dat iedereen beseft in welke noodtoestand onze planeet zich bevindt. Eenmaal dit besef er bij iedereen is, zullen politici misschien bereid zijn om de partijgrenzen te overstijgen en samen oplossingen te zoeken.

Die oplossingen bestaan al. 

Alleen vergt het politieke moed om ze door te voeren.

De tweede film toont je dat die oplossingen niet hoeven te betekenen dat je moet inboeten aan levenskwaliteit. De film ‘plannen voor plaats’ gaat over hoe je wonen anders kan invullen.

Op de Breinstorm-tentoonstelling kan je tenslotte ook jouw ideeën achterlaten op prikborden.

Ik wil het gemeentebestuur feliciteren met dit initiatief!

Het voelt alsof er een nieuwe wind waait doorheen het gemeentebestuur. Is dit de positieve invloed van Antoine Geerinckx die met zijn bedrijf CO2Logic ook al bewijst dat hij actief wil meewerken aan het bedenken van oplossingen voor de klimaatnoodtoestand?

Ikzelf zou heel graag mijn diensten aan het gemeentebestuur aanbieden om autodelen op de kaart te zetten in Knokke-Heist. Ik droom ervan dat iedere deelgemeente zijn eigen, liefst elektrische, deelauto ter beschikking zou hebben.

Ja, ik ben bestuurslid van Groen en behoor dus tot de politieke oppositie in deze gemeente. Maar daarnaast ben ik ook vrijwilliger van autodelen.net en deel ik mijn eigen auto. Bovenal ben ik een bezorgde burger die mijn steentje wil bijdragen aan het oplossen van deze klimaatcrisis. 

Veerle Van Eeckhaute

[email protected]