Uw kustvisie telt! Afspraak op 12 maart om 18u15 in CC Scharpoord

09 Maart 2024

Uw kustvisie telt! Afspraak op 12 maart om 18u15 in CC Scharpoord

Een van de gevolgen van de klimaatopwarming is het versneld afsmelten van de ijskappen. Hierdoor stijgt de zeespiegel en zijn er maatregelen nodig om de kust te beschermen.

De Vlaamse overheid heeft hiertoe in samenwerking met bedrijven, verenigingen, havens enz. een strategisch beleidsplan uitgewerkt met maatregelen op korte en lange termijn. Het voorstel is om dijken, duinen en stranden breder en hoger te maken en op die manier een buffer op te werpen, zoals dit al eeuwenlang wordt gedaan.  

We zijn ons ervan bewust dat niet iedereen gelukkig zal zijn met de plannen, maar we moeten als gemeenschap stappen durven zetten om de toekomst van onze gemeente en de komende generaties op lange termijn te verzekeren. Daarom is het belangrijk om ons goed te informeren en onze stem te laten horen.
Er werden folders bedeeld met informatie en een QR naar de website van Kustvisie waar je de plannen kan inkijken. Tijdens het openbaar onderzoek dat loopt tot 26 april kan je ook reageren op het huidige ontwerp. Op de website van het Vlaams Instituut voor de Zee (VLIZ) vind je ook interessante informatie over de toekomst van onze kust. 


Op dinsdag 12 maart gaat er van 18u15 tot 20u een toelichtingsmoment door in het Cultuurcentrum Scharpoord. Dit is het uitgelezen moment om meer te weten te komen over de plannen voor Knokke-Heist en vragen te stellen. Hierbij een warme oproep aan iedereen die zich betrokken voelt bij de toekomst van onze kust om deze avond bij te wonen.