Veerle Van Eeckhaute

10 Mei 2018

Veerle Van Eeckhaute

Bestuurslid

Wie ben je?

Van opleiding ben ik burgerlijk ingenieur en ik werk als manager van een team van software ingenieurs bij Esko in Gent.

Verder ben ik getrouwd met Elsy en samen hebben we een zoon Lukas van 18 jaar.

Ik ben een aangespoelde zoals ze hier zeggen. Ik ben geboren in Deinze, maar voor de liefde in 2005 verhuisd naar Knokke-Heist. En nu krijg je mij hier niet meer weg. Ik vind Knokke-Heist een heel leuke gemeente.

Waarom zit je in de politiek?

Het begon allemaal in 2017 met het lezen van het boek van Naomi Klein: ‘No Time - Verander nu, voor het klimaat alles verandert’. Dit boek was de aanleiding om als eerste in Knokke-Heist mijn auto te delen.

Op die manier kwam ik in contact met Groen Knokke-Heist. Ik begon met het bussen van krantjes. Dat eerste jaar verdiepte ik mij in de standpunten van Groen en ik kon mij in de meeste vinden.  

Wat wil jij veranderen?

Op lokaal vlak zou ik graag meehelpen aan het klimaatneutraal maken van Knokke-Heist als gemeente.

Ik vind dat de gemeente een goede eerste stap heeft gezet door samen met Coopstroom elektrische deelauto’s aan te bieden. Al zou ik graag hebben dat de gemeente hier meer reclame voor maakt. 

Daarnaast droom ik van lokaal opgewekte hernieuwbare energie in de handen van de inwoners. De energiecoöperatie Ecopower heeft hier ervaring mee. Zo staan er al coöperatieve windturbines in Eeklo. Ook rolt Ecopower daar nu een warmtenet uit. Zij zorgen er met 

Power Up ook voor dat niemand achterblijft.

Eenzelfde evolutie zou ik graag in Knokke-Heist zien.

Wat zijn je hobby’s?

Op zondagnamiddag ga ik graag wandelen. 

Ik voel mij rijk omdat ik in mijn buurt veel parken heb: het kleine parkje bij de 6 bochten, het meer bij Sportoase, park 58, het zegemeer, generaal Willemspark. En dan is er natuurlijk ook nog de zee.