Veerle Van Eeckhaute

10 Mei 2018

Veerle Van Eeckhaute

Bestuurslid

Ik heb het boek van Naomi Klein gelezen: 'No Time - Verander nu, voor het klimaat alles verandert'. Meteen nam ik mij voor mijn steentje bij te dragen om de CO2 uitstoot te verminderen. Ik ben volgens het STOP-principe gaan leven. In mijn verplaatsingen eerst denken aan stappen, dan trappen (met de fiets), dan openbaar vervoer en als laatste optie pas de auto nemen. Verder ben ik mijn auto gaan delen met mensen uit mijn buurt. Voor het legale aspect kon ik terugvallen op cozycar.be. 

Dit alles bracht mij ook in contact met Groen. Nu zie ik hoe ik autodelen dankzij Groen naar een hoger plan kan heffen. We kunnen proberen het gemeentebestuur te overhalen het gemeentelijk wagenpark na de kantooruren ter beschikking te stellen van de bevolking. Daarnaast kan bij nieuwe bouwprojecten verplicht worden ook een elektrische deelauto deel te laten uitmaken van het project.

Het is nu mijn droom dat iedere deelgemeente van Knokke-Heist een deelauto (liefst elektrisch) ter beschikking van de bewoners zou stellen. Daar wil ik mijn schouders onderzetten.

Veerle Van Eeckhaute